torstai 23. maaliskuuta 2017

day 1sufeeta Suomen puolella

Nonih ja matka alkaa taas! Jo aamusta alkaen oli äksöniä kun sisko pii hakea Hesasta lentokentälle muka, mutta ajettiinkin liittymästä oli. Siinä sit seikkailtiin, kunnes saattajamatkalainen oli mukana ja piakkoin oltiin jo lentokentän T1 terminaalissa. Matkalaukku jäi tiskille ja painoa oli 22,6kg! Eli vielä olisi mennyt 400g siihen alle sallitun rajan. Vietettiin kahvilassa vielä aikaa ennen kuin oli pakko jättää porukat ja ylittää raja laukuntarkastukseen. Nyyh ja eikun eteenpäin. Laukuissa ei ollut mitään vikaa, mulla siis läppärilaukku sekä n.8kg pikkulaukku. Lento Kööpenhaminaan oli tarkoitus lähteä klo 9:30, mutta siinä oli jotain sählinkiä ja jouduin itsekin jättämään monen muun lisäksi toisen laukun koneen vieressä olevaan vaunuun, koska käsimatkatavaraa oli kuulemma sen verran vähän. Matka kesti noin 1h 40min ja oltiin Köpiksessä klo 10:05 paikallista aikaa.

Iso kone jenkkeihin - n. 400 paikkainen
Seuraavaks etsimään terminaali C20. Amerikkoihin suuntaavat lennot on erikseen ainakin tuolla CPH:n kentällä erillisen passintarkistuspisteen takana, jonka jälkeen on vain pari putiikkia, ei siis mitään superi taxfreeta kuin vapaammassa versiossa. Ehdin syödä pari leipää ja osta vesipullon. Hinnat oli tanskan valuutaa joten enpä oikein yhtään tiennyt mitä loppusummaksi tuli! Jenkkilento lähti 12:20. Ei ollut niin hieno kone kuin viime kerralla. Näytöt oli vanhanaikaisen näköiset ja valaistus oli pliisumpi. Kone ei ollut edes täyteen buukattu ja vieressä keskellä istuva tyttö oli ainoa 4 -tuolin penkkirivissä (kävi myöhemmin nukkumaa siihen penkkiriville pitkin pituuttaan). Leffoista katoin La La Landin sekä jonkun ihme "Street Cat Named Bob" nimisen leffan.
Perus lentokonemättöä
Grönlannin päällä..
 Lennon 6,5 tuntia meni helposti, mutta kaks viimeistä tuntia oli tosi epämieluisat, vatsassa kiersi taas (kuten viime kerralla) eikä tehnyt viimeistä ruokatarjoilua ottaa tosissaan. Matkalla ikkunasta näkyi hienoja maisemia niin Norjan vuoristosta, että Alaskan meanderoivista joista!


 Kone laskeutui 14:20 Washingtoniin. Passintarkastus ym. tarkastukset meni yllättävän kivuttomasti tälläkerta. Olen varma, että viisumi oli se asia jonka vuoksi mut sivuutettiin niin tullauksesta, että jätettiin passintarkastuksessa ilman lisäkysymyksiä. Laukunhauen jälkeen läksin portista ulos ja olihan sen mahtavaa nähdä taas Richin tutut kasvot :-D Samalla kun vietiin mun laukkuja Miken vartioimaan autoon vähäisen matkan päästä ulko-ovista kattelin aurinkoiselle ja siniselle taivaalle samalla itsekseni miettien, kuinka onkaan hienoa palata tänne! Matkalla asemalle pyörittiin kaupungissa etsien mäkkäriä vessan takia ja pojat kävi ostaa jtn burritoja. Sit aivan ihanassa klo 16-17 ruuskassa köröteltiin Washington D-Cstä tännepäin. Jouduttiin kahesti tietullia maksamaan toisessa dolalrin ja toisessa kaks ja puol dollaria – ihan outo tapa Suomessa!

Oltiin perillä öö jotain klo 19:30 ja olin ihan ventti! Täällä yläkerrassa odotti sijattu vuode ja pöydällä vaasissa ruusuja ja mansikoita ym. Phil oli ilmeisesti päättänyt taas yllättää mut, jos ei huonekaluilla ja telkalla kuten viime vuonna niin nyt kyllä nääkin kelpas. Jes, päivä pulkassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti