perjantai 24. maaliskuuta 2017

day 2 - heti lapion varteen!
Pe
Ylin: 18C/65F
Alin: -1C/30F

Heräsin puolikasilta, ja tää päivä oli jo heti työhön tarttumista! – Heti aamusuihkun jälkeen. Poistin nuorien Heliamphoroiden ruukkujen pinnalta paksut rahkasammalkerrokset, koska pienet taimet jäisi muuten ihan varjoon ja onhan se paljon kivempi, kun näkee miten ne kasvaa. Rahkiksen tilalle tuli 2:1 perliitti ja turve kerros. Seuraavaksi siirryin nyppimään sammalta pienten neppien ympäriltä. Aa että miten sormia syyhysi päästä pikkuset ärsyttävästä vedenimijät varjostajista. Osa noista taimista on varmasti vähän jäänyt alikasvuisiksi tuon kilpailun takia mikä sammaleen kanssa syntyy. Asiaahan auttaa hyvin se, että sammal kukkii vielä tuolla kaapissa (=lue itiöitä seikkailee ympäriinsä, koska niitä kukkavarsia ei poisteta ja siten syntyy noidankehä). 
ennen
jälkeen
 Muita hommia oli tänään istuttaa Philin kaverin tontilta otettuja tötterölehtiä ruukkuihin. Niiden lopullinen päämäärä olisi asuttaa Joseph Pines Preserveä, eli tulla istutetuksi tän yhdistyksen hankkimalle luonnonsuojelualueelle Sussexin piirikunnassa, mikä onkin yksi MBRS:n tärkeimmistä prioriteeteista ja päämääristä. Graham poikkesi käymään meillä ja autteli kasvien kanssa, samalla sopien, että mennään heille huomenna eli lauantaina syömään.
sarrat ruuGussa
Päivän päätteeks käytiin vielä ruokaostoksilla. Eka kauppareissu on aina sei se kaikista kallein. Onneksi mun ei tarvitse täällä matksaa ruoasta mitään vaan yhdistys kustantaa minun ruokatarpeeni :)
gallona maitoa ja muuta mukavaa ostoskärryissä
 Illalla olin aivan ventti ja tappelin nettiyhteyden kanssa. On se kumma kun se välillä ilmestyy 1-2 minuutiksi, ja sitten se katoaa ja kysyy salasanaa muttei kumminkaan suostu yhdistämään aargh. Tiedättekö että Suomeen soittaminen maksaa mulle yli 2€/minuutti? :D Sen takia oli tosi kiva että netti mahdollistais tämän soittelun – noh toivotaan että palvelimentarjoojassa on vain vika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti